Visszajelzések

Ezúton is köszönöm azoknak a klienseimnek és tréning-résztvevőimnek, akik megtiszteltek a visszajelzésükkel. A visszajelzéseket névtelenül és írásban szoktam kérni, azóta is őrzöm őket egy szép dobozban. Szemezgetve az elmúlt pár évből, szó szerint idézve:

Tanácsadás:

Mindig nagy tisztelettel fogadom nálam idősebb, nyugdíjas korú klienseimet. Az ülés keretén belül elhangzott: "Maga egy zseni!" Majd másnap telefonhívást kaptam abból a célból, hogy kliensem megköszönje a segítségemet, felhívott azért, hogy kifejezze a háláját. Mérhetetlenül értékes számomra ez a kedves gesztus.

Egy páciensem az ajtóból fordult vissza. "Doktornő, megenged egy kérdést? Ha ezt előre tudja, akkor is elvállal?" Természetesen igent mondtam, de sokat jelentett a kérdés, mert azt mutatta, hogy a másik személynek segítség az a törődés, figyelem és megértés, amit adni tudok.

"Dóra Dalma Csizmadia pszichológusnő az első ember volt, aki elmondta nekem, hogy segítséget kérni lehet! Dóri, mindig hálás leszek neked ezért! Te vagy az, aki miatt mertem elhinni, hogy lesz, aki meghallgat és segít! Köszönöm minden olyan ember áldozatos munkáját, aki arra teszi fel az életét, hogy másoknak megmutassa, hogyan lehet új élete."

"Úgy gondolom, hogy amit igazán adtál, azt nem lehet leírni, azt belül érzem igazán!
Nagyon örülök, hogy Rád találtam, nagyon sokat segítettél abban, hogy megtaláljam a saját utamat és ezt merjem is vállalni. A legfontosabb, amit megtanultam, hogy nem szükséges másoknak elmagyarázni mit miért csináltam, nem kell az érintettekkel is feldolgoznom a múltam, egyszerűen önmagamban kell lezárnom és a saját életemet kell kialakítanom úgy, hogy az Nekem jó legyen. Nem élhetek mások és a múltam árnyékában.
Nagyon szerettem hozzád járni, minden héten tudtam, hogy van egy fix időpont, az alatt a közel egy év alatt, ez az életem részévé vált, minden alkalommal olyan szeretettel fogadtál, hogy már vártam, hogy menjek. Bármiről beszélhettem, a kínosabb és legfájóbb dolgokról is, egy percig sem éreztem azt, hogy furcsán néznél Rám. Folyamatosan fejlődtem, az elején még észre sem vettem, csak mások mondták, majd a végére kézzelfogható volt. Olyan dolgot kaptam meg az élettől, amiről addig csak álmodoztam. Köszönöm a pozitív visszajelzéseket,a bizalmat, a támogatásodat, azt, hogy érezhettem, bármit is döntök, mondok, Te mellettem állsz! Köszönök mindent!"

"Mekkora király vagy! Nagyon büszke vagyok Rád, és hálás vagyok!"
 
"Köszönöm a megerősítést és a válaszokat, megnyugtattak."

"Mindig tanulok Tőled valamit!"

"Elsősorban abban tudtál segíteni nekem, hogy higgyek és bízzak magamban, hogy megtapasztaljam azt az érzést, milyen, ha én dönthetek a saját dolgaim felől, és nem egy bábu vagyok, akit mozgatnak a körülöttem élők. A másik, hogy merek önmagam lenni, és nem megjátszani azt, amit nem is érzek vagy nem gondolok. Mostmár gyakran ki merem mondani a saját véleményemet. A harmadik, hogy megtanultam lazábban kezelni a dolgokat, és nem mindenért magamat hibáztatni. Kevésbé vagyok aggódó is, általános nyugalmat érzek magamban. Tudok lazítani, és azt csinálni, amihez kedvem van. A segítségeddel megtapasztaltam olyan régen várt és vágyott érzéseket, melyekről szinte már azt hittem, hogy sohasem lehetnek az enyémek. Azt a segítséget, amit Tőled kaptam sohasem fogom tudni eléggé meghálálni, mert ez nem egy pillanatnyi dolog, hanem egész életre szól! A kedvességed és türelmed pedig külön hozzásegített a célok eléréséhez. Ezúton is szeretnék Neked mindent nagyon-nagyon megköszönni! Tudom, hogy még nem minden tökéletes, de haladok az úton, és fejlődök lassanként, fokozatosan."

"Három fő dolgot emelnék ki, amelyek a legmeghatározóbbak, a leginkább segítettek, segítenek.
Az egyik önmagam elfogadása és ezzel szoros összefüggésben az önbizalmam megerősítése. A beszélgetéseinken, ahogy rávilágítottál arra, hogy a számomra természetes dolog, az ahogyan eddigi életem rossz élményeit, érzelmi nehézségeit próbáltam megoldani, valójában igen erős jellemre utal, és nem mindenki tudna így megküzdeni ezekkel. Ezeknek a felismerése, egyrészt, mint írtam, megerősítette az önbizalmam, hogy nyugodtan bízhatok magamban, mert képes leszek bármilyen jövőbeni nehézséggel megküzdeni. Másrészt, segítette önmagam elfogadását, hogy jól élem az életem, jó döntéseket hozok és ha olykor ezek mégsem a várt eredményt hozzák, akkor sem kell magamat hibáztatni, mert tudom, hogy én mindent megettem.
A harmadik fő dolog, amiben segíteni tudtál a belső hangom újbóli megtalálása, amely szintén összefügg az előző kettővel. Önmagamat csak akkor tudom elfogadni, ha érzem azt, hogy nekem mire van szükségem, mit szeretnék tenni és azt meg is teszem. Ha a belső hangomra hallgatok és gyakran azt teszem, amit én szeretnék, és nem azt, amit mások rám kényszerítenek, akkor sokkal könnyebb magam elfogadni és szeretni. Persze, nem minden helyzetben lehetséges, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogy szeretnénk, de nincs is rá szükség. Néha megtehetjük, amit mások kérnek, mások szeretnének, mert megvan bennünk az önbizalom, hogy tudjuk, akár egy számunkra kellemetlen, nehéz helyzetben is képesek leszünk úgy reagálni, hogy az nem okoz majd utóbb lelkiismeret furdalást.
Egy utolsó, plusz egy dolog, amiben újra- és újra segíteni tudsz, a más szemszög, látásmód megmutatása. Amikor egy-két helyzetet, tettemet rosszul ítélném meg, akkor Te mindig adsz egy példát, egy más nézőpontot, amelynek hatásara pozitívan megerősítesz abban, hogy jól cselekedtem és nincs okom rá, hogy hibáztassam magam."

"Amikor az életem egy nehéz szakaszában úgy döntöttem, hogy segítségre van szükségem és nem cipelem tovább egyedül a terheket, fontos volt, hogy egy barátságos és megértő segítőt találjak magamnak. Nem szerettem volna egy teljesen idegennek kiönteni a lelkemet. Mivel Dórit még tanulmányaim alatt az egyetem ismertem meg (tréning résztvevőként), így kézenfekvő volt a döntés. Az első foglalkozásra leírhatatlanul rossz állapotban érkeztem minden értelemben. A közeg meleg, befogadó és otthonos volt, éreztem, hogy Dóri elfogad és megnyugtatott, hogy nincs okom a szégyenkezésre. A foglalkozásokon kiderült, hogy egyáltalán nem olyan nagy a baj, mint ahogyan azt hittem. Nagyon jó érzés volt, hogy arról beszélgettünk, amit én fontosnak láttam.
Teljesen másként zajlottak a foglalkozások, mint ahogyan azt tapasztalat híján elsőre elképzeljük: nem kellett a gyermekkortól indulni, a kanapén feküdni és a pókokat számlálni a falon, miközben ő jegyzetel és folyton csak visszakérdez. Dóri valóban figyel és bátran ad tanácsokat is, ha az embernek épp arra van szüksége. Nagyon hamar úgy éreztem, mintha egy barátnőmmel beszélgetnék, nem pedig pszichológussal. Mindenkinek ilyen foglalkozásokat kívánok, céltól függetlenül. Legyen szó akár "csupán" arról, ha fejlődni szeretnél, akár arról, ha tényleg komoly problémákkal kell megküzdeni, csak a hasznodra válhat!"

"Szeretek Dórihoz járni, mert a beszélgetések kellemesek hangulatban szoktak telni. Sose érzem magam feszélyezve, mert Dóri igyekszik megteremteni a baráti hangulatot, ami elengedhetetlen. A problémák megoldása általában rávilágítással történik, amiért később nagyon hálás tudok lenni! Fontosnak tartom az önismeret megerősítését is."


Tréningek:

"
Azért is tetszett ez a délelőtt, mert teljesen ki tudtam kapcsolni és nem gondoltam más dolgokra, a nyár folyamán nem igazán volt ilyen. Köszönjük, hogy eljöttél!"

"Szerintem nagyon jó pszichológus lehetsz. Érdeklődve figyeltél minket, mindig csak pont annyit segítettél, amit kellett. Nekem nagyon tetszettek a feladatok."

"Legjobb csoportvezető és csoport!"

"Hiteles voltál végig, harmónia és nyugalom sugárzik belőled, átadtad ezt nekünk. Volt még egy érzésem Veled kapcsolatban, az önelfogadás. Köszönöm a sok hasznos, új információt!"

"Kellemesen csalódtam. Köszönöm a sok tapasztalatot és tudást, amit megosztottál velünk. Sok sikert a továbbiakban életed során!"

"Tetszett a tréning. A várakozásaim ellenére gyorsan elrepült az idő."

"Köszönöm a tréninget, amit ugyan fáradtan, de nagyon hasznosan töltöttünk. Sokat segített magam és mások megismerésében"

"Nekem nagyon tetszett ez a tréning. Főleg a délelőtti kérdések tetszettek (a pozitív, negatív tulajdonságok, félelmek stb.)"

"Örülök, hogy így megismerhettem új embereket. És annak is, hogy Te tartottad nekünk."

"Örülök, hogy veled lehettem."

"Szerintem mindent megtettél a sikeres közös munka érdekében. A játékok és feladatok színvonalasak, interaktívak és változatosak voltak, örülök, hogy ebbe a csoportba kerültem."

"Jól menedzselted, tetszett, hogy amikor valaki nem akart nagyon megnyílni, nem erőltetted."

"Nagyon tetszett ez a két napos fejlesztő, szerintem én személy szerint fejlődtem, vagy alakultam, de legalábbis úgy érzem, hogy elindultam valamerre. Nekem a rajzolós feladatok is tetszettek."

"Nagyon jól éreztem magam, annak ellenére, hogy mennyire nem vártam az elején. Veled kapcsolatban azt éreztem, hogy ha kettesben találkoznánk, akkor is nyíltan tudnék beszélni az érzéseimről. Sajnálom, hogy nincs folytatás."

"Köszi előre is a kiértékelést és a gyakorlatokat is, felejthetetlen és tanulságos volt."
Csizmadia Dóra Dalma pszichológus

Csizmadia Dóra Dalma

diplomás pszichológus
klinikai szakpszichológus-jelölt
+36.20.394.2020
info@csizmadiadora.huFriss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalunkon sütiket használunk a jobb működésért. További információk
Nem fogadom el
Rendben
Beállításait mentettük