Harmónia avagy a testünk nyelve a tünet

2011. Mar. 20.
Hétköznapjaink során is érdemes átgondolni, hogy valóban annyiszor szükséges-e gyógyszert bevennünk, mint ahányszor tesszük? A probléma, amelyet a tünet jelez, így megoldatlan marad.

Ha fáj a fejünk, előbb gondoljuk át, hogy mitől lehet. A szervezetünk mindig okkal jelez, a tünetek, betegségek nyelvén figyelmeztet minket, amely figyelmeztetésre azonban nem mindig figyelünk, vagy nem értjük. Lehet, hogy túl sok feladatot vállaltunk, vagy napok óta alig alszunk, esetleg beláthatatlan kimenetelű konfliktusba bonyolódtunk.

Ha átgondoljuk a tünet lehetséges okait, utána még mindig úgy látjuk, hogy csak egy mód van a megoldásra, gyógyszerrel elnyomni azt? Így a probléma, amelyet a tünet jelez, megoldatlan marad.

Sokszor nem engedjük meg magunknak, hogy lazítsunk egy kicsit, pedig kulcsfontosságú, hogy harmóniába kerülhessünk önmagunkkal, így több erőt is gyűjthetünk.
Erre mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb módszereket. Relaxáció, jóga, sport, zene, nevetés, társaság, hangulatos programok, lazító habfürdő… a lista végtelen hosszú lehetne.

Fordítsunk figyelmet magunkra, a testünk-lelkünk meghálálja!

Ha szeretnél kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb lenni, de még nem tudod, hogy ezt hogyan valósíthatnád meg, akkor jelentkezz a Női Harmónia Tréningre a NőiLélek.hu-n!

írta: Csizmadia Dóra

 Vissza az írásokhoz

Legutóbbi írások
Kulcsszavak
Csizmadia Dóra Dalma pszichológus

Csizmadia Dóra Dalma

diplomás pszichológus
klinikai szakpszichológus-jelölt
+36.20.394.2020
info@csizmadiadora.hu







Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalunkon sütiket használunk a jobb működésért. További információk
Nem fogadom el
Rendben
Beállításait mentettük