Gyógyszer illetve terápia?

2011. Mar. 20.
Vannak esetek, amelyek igénylik a gyógyszeres kezelést, nem lévén más módszer számukra.
Azonban ma Magyarországon sokkal több esetben ajánlják ezt a lehetőséget, mint amennyiben feltétlenül szükséges volna.

Tudjuk, hogy szegény az egészségügy, a befogadóképesség új kliensekre vonatkozóan igen alacsony. Egyszerűbbnek, gyorsabb megoldásnak tűnik a gyógyszerezés, kisebb energiabefektetés, kevesebb törődést igényel. A mellékhatások azonban néha súlyosabbak, mint gondolnánk, néha nagyobb súllyal esnek a latba, mint maga az eredmény, és a függőség kialakulását, a dózisemelést, a maradandó hatásokat is említenünk kell.

Ezért rendkívül megfontolandó, hogy mit választunk. Minden esetben bízni kell abban, hogy a személy képes a fejlődésre, változásra, saját akaratából és segítséggel. A lélek kiáltásának elfojtása, a szőnyeg alá söprés nem megoldás, és nem megfelelő csupán a biológiai rendszert megcélozni. Bagdy Emőke különleges metaforája szerint „kémiai kényszerzubbony” a gyógyszer, és ha belegondolunk, pontosan értjük, miért.

Minden esetben alapos és körültekintő vizsgálat szükséges, felelősségteljes, lelkiismeretes módon, és csak utána mondható ki, hogy mi lenne az eredményre vezető módszer.

Ha szeretnél kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb lenni, de még nem tudod, hogy ezt hogyan valósíthatnád meg, akkor jelentkezz a Női Harmónia Tréningre a NőiLélek.hu-n!

írta: Csizmadia Dóra

 Vissza az írásokhoz

Legutóbbi írások
Kulcsszavak
Csizmadia Dóra Dalma pszichológus

Csizmadia Dóra Dalma

diplomás pszichológus
klinikai szakpszichológus-jelölt
+36.20.394.2020
info@csizmadiadora.hu







Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalunkon sütiket használunk a jobb működésért. További információk
Nem fogadom el
Rendben
Beállításait mentettük